17-18 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2023 ΤΡΙΚΑΛΑ-ΚΑΛΑΜΠΑΚΑ-ΜΕΤΕΩΡΑ

ancient_meteora_tour-e1465079199490 kalabaka-meteora-KAL001 met1 d38916892cbd0b9efc4f852e27e6bcac_XL katarraktis_lithaiou_potamou_trikala1 ΑΕΡΟΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ. ΒΥΖΑΝΤΙΝΟ ΚΑΣΤΡΟ ΤΡΙΚΑΛΩΝ (ΑΡΧΕΙΟ 19ΗΣ Ε.Β.Α.)

1 η μέρα- Θεσσαλονίκη –  Μετέωρα – Τρίκαλα

Αναχώρηση από Γραφείο   στις 07.00 το πρωί. Στάση για καφέ στη  διαδρομή μας  μετά τα Τέμπη ,  και  καταλήγουμε στα Μετέωρα, όπου θα επισκεφθούμε το σπάνιο αυτό γεωλογικό φαινόμενο ,καταφύγιο  ερημιτών από το 12αιωνα ,όπου υψώνονται  βράχοι σχεδόν κάθετοι στη γη .Θα κάνουμε μια επίσκεψη στα Μοναστήρια των ΑΓΙΟΥ  ΣΤΕΦΑΝΟΥ, ΡΟΥΣΑΝΑΣ και του ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ. Μετά το προσκύνημα  φτάνουμε στη Καλαμπάκα όπου  θα κάνουμε μια στάση για γεύμα. Ύστερα   παίρνουμε το δρόμο για τα όμορφα Τρίκαλα.  Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Το βράδυ  θα έχουμε την επιλογή μας για το  χωριό του ΑΓ.ΒΑΣΙΛΗ ΣΤΟ ΜΥΛΟ ΤΩΝ ΞΩΤΙΚΩΝ .  Το παραμυθένιο χωριό και φέτος είναι στο Μύλο στα Τρίκαλα. Τα παλιά φουγάρα  παίρνουν  μπροστά ,τα γρανάζια  λαδώνονται .οι μηχανές  επισκευάζονται  και διαμορφώνονται  να   φτιάξουν όσα και περισσότερα παιχνίδια  και γλυκά   για τα παιδιά .Ακολουθώντας  το Μαγικό Χάρτη οι μικροί επισκέπτες θα μπορούν  να διασκεδάσουν   με αρκετά πράγματα του αγ Βασίλη ..Τα δωρεάν διακρατικά  εργαστήρια   περιλαμβάνουν   από το Ταχυδρομείο των Ξωτικών ,Εργοστάσιο Σοκολάτας  και Ζαχαρένια   Πολιτεία   μέχρι   Κάστρο  playmodil  και Φούρνο, ενώ το χριστουγεννιάτικο   σκηνικό  συμπληρώνεται   με  καρουζέλ, παγοδρόμιο, παγοτσουλήθρα, ρόδα, τρενάκια και νερό μπάλες. .Διανυκτέρευση

2η μέρα Τρίκαλα –Καλαμπάκα –Μετέωρα

Πρωινό και ελεύθερος χρόνος για το Κάστρο, στα μανάβικα και έπειτα  αναχώρηση για το χωριό Πύλη για να επισκεφθούμε το ναό της Πόρτα-Παναγιάς. Η μονή που ήταν αφιερωμένη στο όνομα της Ακαταμάχητου Θεοτόκου ιδρύθηκε το 1283 από τον σεβαστοκράτορα Ιωάννη Άγγελο Κομνηνό Δούκα, νόθο γιο του δεσπότη της Ηπείρου Μιχαήλ Β΄ Δούκα και διαλύθηκε στην διάρκεια της Τουρκοκρατίας. Στην συνέχεια θα επισκεφτούμε το επιβλητικό και όμορφο το γεφύρι της Παλαιοκαρυάς με τους 2 τεχνητούς καταρράκτες που στέκεται εκεί από τον 16ο αιώνα.  Στην συνέχεια θα γευματίσουμε εξ ιδίων .  Ύστερα   παίρνουμε το δρόμο τις επιστροφής πάντα με τις απαραίτητες στάσεις και έχοντας αποκομίσει τις καλύτερες εντυπώσεις από την εκδρομή μας.

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ

  • Τη μεταφορά με το πολυτελές λεωφορείο του γραφείου μας.
  • 1 Διανυκτέρευση στο ξενοδοχείο ΑΧΙΛΛΕΙΟ στα Τρίκαλα
  • Πρωινό  στο ξενοδοχείο
  • Τις περιηγήσεις του προγράμματος.
  • Αρχηγός — συνοδός του γραφείου.
  • Ασφάλεια Αστικής Ευθύνης και ΦΠΑ.

ΤΙΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ 85€

trikaladivani-meteora-hotel-exterior-view-night