3ΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΑΡΓΥΡΟΚΑΣΤΡΟ-ΑΓΙΟΙ ΣΑΡΑΝΤΑ-ΧΕΙΜΑΡΑ

Βουθρωτόkastro-himaras-panoramikiElevated town view, Himara, Albanian Riviera, Albania 670534-argyrokastro-GAL-5_279496_E2I52Z agioi-saranta--port Butrint1 gjirokaster XIMARA-ALBANIA

1η ΜΕΡΑ  ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ   – ΑΓΙΟΙ ΣΑΡΑΝΤΑ 

Αναχώρηση από το γραφείο μας στις 06:30. Με ενδιάμεση στάση για καφέ φθάνουμε στα Γιάννενα και συνεχίζουμε τη διαδρομή μας για τα σύνορα Μαυρομάτη.  Έλεγχος και στάση στα αφορολόγητα. Συνεχίζουμε για το Βουθρωτό, το σημαντικότερο αρχαιολογικό χώρο της Αλβανίας και έναν από τους σπουδαιότερους της Μεσογείου, ο οποίος προστατεύεται από την UNESCO  μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς ξενάγηση με το ξεναγό μας. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Το απόγευμα θα έχουμε μια πρώτη γνωριμία με την πανέμορφη και ιδιαίτερα τουριστική  πόλη των Αγιων Σαράντα  όπου θα εντυπωσιαστούμε από τη ρυμοτομία και τα καινούργια κτίρια, όπως επίσης και από τη σύγχρονη υποδομή που υπάρχει. Αφού θαυμάσουμε τα αξιοθέατα της πόλης θα επιστρέψουμε στο ξενοδοχείο μας  δείπνο . Διανυκτέρευση .

2η ΜΕΡΑ   ΑΓΙΟΙ ΣΑΡΑΝΤΑ  ΧΕΙΜΑΡΑ

Πρωινό. Αναχώρηση για  to borsh ένα παραθαλάσσιο χωριό στην Αλβανική Ριβιέρα. Χρόνος για καφέ. Συνεχίζουμε για  την Χειμάρρα πόλη σημαντικής παρουσίας της ελληνικής μειονότητας της βορείου Ηπείρου. Επίσκεψη στην Παλιά Πόλη, το Κάστρο, που βρίσκεται μέσα και γύρω από το παλιό κάστρο, και την παραλιακή περιοχή των Σπηλαίων, που είναι το τουριστικό και οικονομικό κέντρο της περιοχής που έχει αρκετές Ορθόδοξες εκκλησίες και μοναστήρια, χτισμένα κατά την παραδοσιακή Βυζαντινή αρχιτεκτονική. Εξάλλου μερικές εκκλησίες βρίσκονται μέσα στο κάστρο της Χειμάρρας, που είχε κτιστεί αρχικά στους Κλασσικούς χρόνους, όπως η Εκκλησία της Παναγίας Κασοπίτρας, η Επισκοπή, που είναι χτισμένη στη θέση αρχαίου ναού αφιερωμένου στον Απόλλωνα, καθώς και η εκκλησία των Αγίων Πάντων, στην είσοδο του κάστρου. Επιστροφή στο Ξενοδοχείο. Δείπνο με ζωντανή μουσική. Διανυκτέρευση.

  ΜΕΡΑ    ΑΓΙΟΙ  ΣΑΡΑΝΤΑ – ΑΡΓΥΡΟΚΑΣΤΡΟ – ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Πρωινό. Αναχώρηση  για το Αργυρόκαστρο, την μεγαλύτερη πόλη στην νότια Αλβανία, κτισμένη εξ ολοκλήρου με την παραδοσιακή Ηπειρωτική Αρχιτεκτονική. Τα  χαρακτηριστικά σπίτια μοιάζουν με πύργους όπου έχουν χτιστεί το ένα πάνω από το άλλο. Το θρυλικό κάστρο στέκεται πάνω από την πόλη σαν μπαλκόνι και αφήνει τους επισκέπτες να θαυμάσουν την πανέμορφη θέα. Χρόνος ελεύθερος για καφέ. Συνεχίζουμε για  Ιωάννινα. Περιήγηση στην πόλη. Όποιος θέλει μπορεί να περάσει με βαρκάκι στο νησί της Κυράς Φροσύνης με τα πολλά μοναστήρια.  Χρόνος ελεύθερος για φαγητό. Παίρνουμε τον δρόμο της επιστροφής. Με καθοδόν στάση, άφιξη στην πόλη μας γεμάτοι όμορφες αναμνήσεις από το ταξίδι μας.

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ

  • Τη διαμονή σε επιλεγμένο ξενοδοχείο (Ηπειρος )σε δίκλινα  δωμάτια
  • Ημιδιατροφή (Πρωινό και βραδινό)
  • ζωντανή    μουσική και τα δυο βραδια
  • Τις περιηγήσεις του προγράμματος
  • Τοπικό   ξεναγό
  • Αρχηγό – συνοδό του γραφείου
  • Ασφάλεια Αστικής Ευθύνης
  • Τη μεταφορά με λεωφορείο του γραφείου μας

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ

  • Εισόδους μουσείων και αρχαιολογικών χώρων
  • Επιπλέον γεύματα , ποτά , φιλοδωρήματα και ότι αναφέρεται στο πρόγραμμα ως προαιρετικό

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:

-Να έχετε μαζί σας υποχρεωτικά την Νέου Τύπου(ΜΕ ΛΑΤΙΝΙΚΑ) Αστυνομική σας ταυτότητα γιατί δεν θα σας επιτραπεί η είσοδος σας   στην Αλβανία

ΤΙΜΗ   ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ  ΑΝΑ ΑΤΟΜΟ  170€